Endgame #4

– 190 –

„Pontosan azért, mert a hatalmat birtoklók nagymértékben függnek (a hatalmuk, az életük) azoktól, akiket kihasználnak, meg kell győzniük magukat és még inkább az utóbbiakat, hogy ennek az ellenkezője igaz. Két nyelves csók között az apák azt mondják lányaiknak, hogy soha más férfi nem bánna ilyen jól velük. Miközben a rákkeltő anyagok halmozódnak a testünkben (a csontjainkban, szerveinkben, a zsírunkban), filmek, tévéműsorok, magazinok és napilapok nevelik belénk, hogy rendőrség nélkül (akik a munkájuk részének tekintik, hogy megvédjék a szennyezésért felelősök tulajdonait és üzembiztonságát a haldokló polgárok dühétől és bombáitól) mindannyiunkat megölnének álmunkban. Miközben bombák (az ő bombáik, sosem a mieink) hullanak emberi lényekre szerte a földgolyón (emberi lényekre, akik élni akarnak, szeretni és szeretve lenni, látni felnőni a gyermekeiket, ahogy élnek, szeretnek és szeretve vannak), addig politikusok magyarázzák nekünk, hogy a bombákra (az ő bombáikra, sosem a mieinkre) szükség van ahhoz, hogy biztonságosabbá tegyék a világot valami érdekében, amit ők demokráciának neveznek.

Miközben az erdőket kivágják, a folyókat megmérgezik, a talajt beszennyezik, miközben gyönyörű érintetlen helyek pusztulnak el, amiket szeretünk, miközben azt nézzük, hogy nagyszüleink, testvéreink, szerelmeink, gyermekeink és magunk sorvadunk el a ráktól, az egész kultúránk újra és újra ugyanazt üzeni nekünk: nem élhetsz túl ez a kultúra, ez a civilizáció nélkül.

Ezek az üzenetek csak az érzékeink és tisztánlátásunk felháborító leszűkítése és elhomályosítása miatt vihetők keresztül. A biztonságot veszélynek kell láttatni, a veszélyt pedig biztonságnak. A jóakaratot erőszaknak hívják, és az erőszakot jóakaratnak. Félelem érződik szeretetnek és viszont.[…]”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s